Натриваме с лимонов сок разрязаните части на ангинарите, поставяме ги във вряща подсолена вода, към която сме прибавили няколко капки оцет, и варим около 20 минути. Оставяме да изстинат, отстраняваме средните люспици и цветните плодници. Изпържваме в олио ситно нарязания лук, прибавяме ангинарите, оцет и виното и задушаваме, докато ангинарите почти омекнат, а течността се изпари и остане само около 2 лъжици. Прибавяме бульона, чесъна, черния пипер и дафиновия лист и задушаваме под похлупак, докато ангинарите омекнат. Изваждаме омекналите ангинари, в останалия сос прибавяме брашното, пържим около една минута, разбъркваме и пържим още една минута. Изваждаме чесъна и дафиновия лист и поднасяме веднага.